PVM heeft een speciaal EPR bermenmengsel voor bestrijding van eikenprocessierups.

De eikenprocessierups vormt de laatste jaren voor steeds meer overlast iedere groenbeheerder heeft hier bijna mee te maken. De verwachting is ook dat de komende jaren de plaagdruk alleen maar alleen maar groter zal worden.

Er worden de laatste jaren al verschillende methodes toegepast om de overlast te verminderen.

Ecologische bestrijding door het zaaien van bloemenmengsel in bermen zijn vaak makkelijk te realiseren en zijn relatief goedkoop.

Wij hebben een speciaal mengsel ontwikkeld met vlinder- en schermbloemige planten die de natuurlijke vijanden van de eikenprocesierups aantrekken, zoals sluipwespen, roofwantsen, gaasvliegen en lieveheersbeestjes. Ook trekken de insecten die op de bloemen afkomen ook vogels aan, zoals de koolmees die vervolgens ook weer de rupsen v/d eikenprocesierups opeten. Door het zaaien van dit mengsel verhoog je de biodiversiteit in de berm en wordt de berm kleurrijker.  Het mengsel bereikt een hoogte van 50 tot 70 cm en is hierdoor uitermate geschikt voor bermen.

PVM Bermenmengsel 1A (bestelnr. 915.576) is speciaal ontwikkeld voor de ecologische bestrijding van de eikenprocessierups.