Boomzaden algemene informatie

PVM BV kan u het gehele assortiment van boom- en heesterzaden van zowel Nederlandse herkomsten als ook herkomsten uit andere landen van de wereld leveren. Wij zijn aangesloten bij de ISF (International Seed Federation).

Een gedeelte van deze zaden worden door ons zelf geoogst en verwerkt tot kwaliteitsvolle boomzaden met een goede kiemkracht en zuiverheid. Ter overbrugging van mis oogsten worden bij mastjaren grotere hoeveelheden zaden geoogst welke op speciale manier verwerkt worden en apart bewaard. Dit gebeurt in onze eigen vriescellen.

In onze assortimentslijst hebben wij bij diverse soorten als indicatie het aantal kiemkrachtige zaden per kilogram opgenomen. De exacte gegevens over kiemkracht of vitaliteit worden zodra deze bekend zijn, bij een aanbieding opgegeven. Kwaliteitsonderzoek van zaden zoals; kiemkracht, vitaliteit, zuiverheid, vochtgehalte, duizendkorrelgewicht en levende kiemen per kilogram wordt uitgevoerd door een ISTA gecertificeerd onderzoeksstation in Duitsland.

Op speciaal verzoek kunnen wij u zaden leveren welke geschikt zijn voor precisie zaai. Ook kunnen wij zaden voor u stratificeren.

Binnen de EU worden de zaden van soorten die onder de Bosbouwrichtlijn vallen geleverd met een herkomst certificaat. Deze zaden kunnen vallen in de volgende bosbouwkundige categorie├źn:

S.I. = Source Identified = Van bekende origine en kan Autochtoon zijn. ( geel label )

Sel.= Selected = Geselecteerd. ( groen label )

Qual. = Qualified = Gekeurd. ( roze label )

Test. = Tested = Getest. ( blauw label )

De toezicht en controle op uitgifte van de herkomstcertificaten berust bij Nak Tuinbouw.